Herdenking 2024 Hoog-Keppel

Marije ten ZijthofFrenk HarmsenBleef het tijdens de herdenking in Hummelo nog droog, in Hoog-Keppel begon het te regenen. Dit was vooral voor muziek-vereniging Hummelo en Keppel bijzonder vervelend. Want je kunt niet én spelen én een paraplu vasthouden. Maar toch zagen ze kans om de herdenking prima muzikaal te omlijsten.

Na de muzikale opening door de heer Niels Bloemendaal, die The Last Post speelde en de 2 minuten stilte, werd het Wilhelmus gespeeld. Mevrouw Marije ten Zijthof wist met haar persoonlijke verhaal de aanwezigen te raken. Daarna droeg Frenk Harmsen, leerling van de Klimtoren uit Drempt een gedicht voor. Wethouder Antoon Peppelman voerde namens het college van B&W van Bronckhorst het woord.

Vervolgens werden er bloemen gelegd door: Wethouder Antoon Peppelman namens de gemeente Bronckhorst, de heer Bart Maandag namens de veteranen, mevrouw Ursula Dijkstra, mevrouw Titia Hondelink, mevrouw Carla Snelder en de heer Jan Addink namens het 4-mei Comité Hummelo, Keppel en Drempt, Frenk Harmsen namens de jongeren en mevrouw Marije ten Zijthof en de heer Peter Grob namens de bevolking.
Onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Hummelo en Keppel konden daarna alle aanwezigen hun eer betuigen door langs het monument te lopen.

Het was goed te zien dat ondanks de dreiging van het slechte weer en later werkelijk de regen er toch nog zoveel belangstelling was.